søndag 29. januar 2012

Hjemme etter en ukes "ferie"!

Denne uka har jeg vært i Sverige på besøk hos min svigerfamilie bl.a. Men jeg har også vært med på noe hunderelatert, noe jeg har hatt litt skepsis til.

Jeg, Tommy og Arja har vært hos dyretolk Sissel Grana på Sigrasenteret (http://www.sigra.no/).  Arja har mange meninger, og i perioder har vi følt at hun sliter med noe, men dyrelegen har ikke funnet noe. Jeg har fortsatt ikke gjort meg opp en total mening om dyretolkning, men jeg syns det var en del ting som stemmer overens med hennes måte å være på.

Her er samtalen:

Hei! Her er jeg! En snill, høflig, kjærlig og grei hund. 

Jeg har litt indre uro i kroppen min. Føles som kroppen jobber mer enn den skal innvendig. Det er mer knyttet til det fysiske enn det psykiske. (Her tror Sissel det kan være stoffskifte)

Mine plager er også litt i hodet, spesielt mot øre/øreganger. Øm følelse i høyre øre (Jeg selv gjetter på at det er PSOM, i og med at hun har fått påvist dette under MR-scanning - http://www.cavalierhealth.org/psom.htm

Stiv i nakken 

Det viktigste for meg er den indre uroen. 
Jeg er snill. Grei. Kjærlig. En GOD hund. Føler selv jeg er vellykket. 
Jeg er drømmehunden!!! 

Mamma: ELSKER deg. Du er stolt av meg. Vi er gode venner. Du er følsom i forhold til at jeg skal ha det bra! 

Pappa: Snill. Grei. Usikker på om jeg kan prate, ha ha! 
Jeg er veldig glad i deg. God mann for oss. Mer følsom enn du forteller utad. 
Glad for tid med deg og dere. 


Bilde av fugler som svømmer. Følger de med blikket. Spent positiv følelse! Meningsfullt.
Har ikke lengsel etter jakt. Men har veldig fasinasjon av å følge med. Bruke øyne og nese! 

Jeg er bortskjemt, og er fullt klar over det. Liker å ligge inntil. Være sosial. Ha kontakt der dere er. 

Andre hunder: Har hundevenner. Best med få gode venner. Har litt vondt i nakken, og er redd for å få mer vondt. 

Så viser Arja ett bilde av ett gammelt, hvitt, ærverdig  "sveitserhus" med stor hage på hver side av huset. Bor ikke der. Men er trukket dit. Høyere der huset er enn på gata. (Dette aner vi ingenting om)

NESE! Snakk om den! Viktig! Jeg BRUKER nesa! Den er god. Den er toppen! 

Best i natur. Vil gå tur løs i naturen. Oppgaver med nesa.
Jeg vil tenke/arbeide mer. Lære mer! Jeg ER klok. Vil vise det mer!! 


Underholdning - fortell 
Jeg er vanligvis rolig og avbalansert. Meg jeg har påknapp når det gjelder lek og moro! Glad i å leke/herje litt. Men vil også lære/trene/utdannes
Det viktigste er ikke hva vi gjør, men at vi gjør noe. Nesearbeid, letelek. Trening med å vente er kjedelig! Det meste annet er bra. Turer! Men jeg vil lære mer! 

Hjemme alene - fortell: 
Liker ikke. Takler det. Bedre når vi får barn. Vil gjerne ha noe å spise/tygge på. Godt med pappa når du er hos oss. Litt ujevnt hjemme, enten lite eller mye. Godt å ha deg der! 

Cava (svart, hvit, brun) - fortell: 

Sissel visste ikke at det var en annen hund i familien - sliter med å få info. 

Den er OK, men ingen bestevenn. OK relasjon. Men jeg hadde helst ønsket meg en bestevenn
Vondt i ett kne (Sissel tror dette gjelder Cava, så dette vil jeg sjekke mer ut). Glad i Cava. Men vi blir begge litt lei av hverandre innimellom. Tror det blir bedre med tiden. 

Mamma passer andre hunder: 
OK det. Litt for mye for meg - men godt for dem! Jeg ønsker ro og fred. 
Liten hund, mørk/med mørke tegninger, den graver en del. Liker den. VENN. 
Mamma, du er flink med dyr. Bare husk at dyr føler irritasjon tydelig. Ett tips fra meg til deg. Bedre med reaksjon som så blir ferdig, enn masse irritasjon! Tips! 

(Denne likte jeg, for iblant blir jeg stresset når det er så mye som skjer på tur med hundene - jeg stresser meg opp, blir irritert, å bruker litt tid på å hente meg inn igjen)

Mennesker generelt
Jeg trenger ikke å ha nærkontakt. Tar gjerne intiativ til å komme bort/hilse. Men syns at folk flest er intense. Noe som også er pga av nakken min! Den  blir bedre! Vil masseres kun av de jeg kjenner godt. 


Arja forteller - Dame i generasjonen over (bestemor). Nydelig dame! Bestevenn! SER meg. Helt enig med meg i at jeg er nok, Cava er litt "for mye". Hils henne. Bestevenninna mi! (Dette er Tommys mor/min svigermor, de har ett helt unikt bånd - å hun har faktisk fortalt flere ganger tidligere at Arja har å problemer med nakken)

Takk for praten. Jeg er heldig som har dere! 
Jeg er en fornøyd hund!!! 

----------------------------------------------
Jeg syntes det meste stemte, forutenom dette med det huset. Vi får se om jeg kommer på det etterhvert. 
Siden Arja var valp, har hun vært litt ømfintlig i hode-området. Vil ikke bli klappet eller koset på rundt hode/nakken. Så nå blir vi nok å få en time til osteopat for å se om de finner noe. 

Jeg vil ikke reklamere for at "alle burde prøve dette". Jeg tenkte flere ganger underveis at mye kunne være tatt ut på bakgrunn av vanlig menneske-psykologi. Men alt i alt følte jeg at dette var hjelpsomt, å at jeg fikk en større forståelse av Arja's væremåte og ønsker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar