onsdag 1. august 2012

Agility!

Endelig tilbake i blogg-verden - for øyeblikket i hvertfall! Tiden er hektisk, og vi har hatt mange flotte feriegjester her i sommer - å skal ennå ha ett par stykker til før sommer-sesongen er over. Jeg har imidlertid hatt bittelitt ferie fra dagis og hundelufting siste par ukene, å nå er det godt å komme igang igjen!

I dag har vi hatt litt agility-aktivisering, med provisoriske hinder av det jeg fant i hagen i dag ;-) Det vanlige agilityutstyret jeg har er mer tilpasset Cavalierer enn Flat Coated Retrivere ihvertfall - så da må man finne på noe annet ;-)

Jeg hadde mine tvil om at jeg skulle få Zico til å sitte i ro der pga størrelsen på bukken, men jommen gikk det ikke!

"Vææh - Mener du virkelig at jeg skal over her??"

Ikke no problem når man bare får litt fart

Chica prøvde seg på en spansk en først ;-)

Men Chica elsket bukken, å hoppet opp på egenhånd å ventet på meg etter ett par mislykkede forsøk på hinderne

Så skiftet jeg fra dreneringsrøret til kosteskaft som hinder,  å da var det lett som en lek! 

Chica har nok fått smaken på agility etter idag ihvertfall! 

Agility er en flott hundesport som motiverer til aktivitet både for hund og fører - det er utrolig morsomt når de begynner å få det til, å spesielt morsomt å se hvordan de koser seg når man holder på!

Her er noen bilder fra det siste Cavaliertreffet jeg var på - da Arja og Cava fikk prøve seg på mange hinder, blant annet "mønet". (Bildene er lånt fra Ellen Enger Müller)

Arja snart på toppen

Cava i farta - plagdes litt med å komme opp - men det kan man kanskje skjønne når det er så høyt opp!

Med godbit, går alt an! 

Stolt mor

Cava fikk også betalt for innsatsen

Dersom man har lyst til å prøve seg på agility, har de fleste lokale hundeklubber agilitykurs eller agility-trening - noen med instruktør, andre uten. På Rusta på Nordby Kjøpesenter i Svinesund får man dessuten også ganske billige agilityhinder som man kan sette opp i hagen. Husk på at man bør vente til hunden er over 12 måneder før de bør hoppe over hindre, da det kan være fare for skader på unge hunder som ikke er ferdigvokste i skjelettet.

1 kommentar:

  1. Hei!

    Det er bare å låne bildene fra Hundens Dag, men jeg setter pris på om det linkes tilbake til bloggen min eller at navnet mitt blir nevnt i den forbindelse :)

    Mvh
    Tine v/Hellhound Huskies -huskylivet.blogg.no

    SvarSlett